Píšu bakalářku – den 72: Zatni zuby


Další odpoledne strávené v knihovně. Divím se, že tam ještě nejsem mayor na Foursquare.

Zaspala jsem na ranní seminář. I přesto mi chyběla hodina až dvě k ideálnímu provoznímu stavu. Až to odevzdám, budu spát dlouho. Dlouho.

Chtěla jsem jít na lekci informačního vzdělávání na téma „Tvorba odborného textu“, ale čtvrt hodiny předtím jsem si proklikala prezentaci ze včerejška a naznala jsem, že devět dní před odevzdáním už mě to stejně nespasí. A že jsem měla jít raději na Word před třemi týdny.

Podařilo se mi zmenšit počet komentářů k vyřešení, doplnění či zamyšlení na 52. Postahovala jsem si několik studií a materiálů k doplnění a rozšíření některých pasáží. Tolik fascinujících věcí na tom světě…

Přehoupla jsem se přes 60k znaků. V tu chvíli mě postihl pocit, že vlastně dobrý, že je všechno v pořádku, že už to skoro mám a… Že se mi chce momentálně dělat cokoliv jiného, protože už to je prostě v pohodě. Pocit úplně iracionální a v nevhodný čas, ostatně, těch šedesát mělo být ideálně někdy předevčírem, ale… Ideální doba zatnout zuby a během posledních dní to dotáhnout do vítězného konce. Stojí to nemálo přemáhání. Ne, že by mě to bytostně nebavilo nebo to ve mně vyvolávalo odpor, jen tuze toužím po tom změnit činnost.

that

  • posun už jsem naznačila. Věci, které bytostně potřebují dopsat, jinak se přestane točit svět, už jsou jen asi dvě. Práce ještě hodně, ale ubývá, pozvolna. Dopisuju, připisuju, ujišťuju se, komunikuju s vedoucím práce, posouvá se to dál a někam to spěje.
  • znaků je 60 167. V gdocs, takže bez poznámek pod čarou, bez obsahu a kdoví co ještě se počítá.
  • poznatek: Když jsem vyjádřila, že mám chuť dělat cokoliv jiného než psaní, poslal mi kamarád odkaz na Nintendo hry, na webu, ve flashi. Nutno navštívit. Nechala jsem se jednou porazit v Mortal Kombat a vrátila jsem se zase ke psaní. Až budu mít dopsáno a nebudu mít v prohlížeči otevřených osmdesát nezbytně potřebných stránek (to si bohužel nedělám legraci), tak nad tím nejmíň jedno sentimentálně pohnuté odpoledne strávím, slibuju (si).


Share
Tags
Written by Xsi


Leave a Comment